4-2 Oliver Oliveros (Robin Mårtensson) 84 min
5-2 88 min

Varningar
Robin Liljegren 61 min
Michael Nilsson 88 min

ÖT Smygehuk förlorade första matchen för året i seriefinalen borta mot Sjöbo med 5-2. Matchen inleds jämt där inga heta målchanser dyker upp. I den 17:e minuten får Sjöbo en frispark i högerläge. Frisparken lyfts in mot ÖTs straffområde där en Sjöbospelare kommer först till bollen och språngnickar mot mål, Anders Ohlsson är på bollen men kan inte styra den utanför utan istället går bollen via stolpen in i mål till 1-0. I den 21:a minuten tar sig Sjöbo fram på högerkanten och ett lågt inlägg spelas in i ÖTs straffområde där en omarkerad Sjöboforward missar öppet mål från 5 meter och bollen far högt över målel. I den 23:e minuten får ÖT en frispark precis utanför Sjöbos straffområde till vänster. Filip Zahn slår en perfekt frispark över muren och man är beredd att plita ner en kvittering men målvakten lyckas på något sätt få upp en arm och rädda. En fenomenal räddning! I den 26:e minuten spelas bollen upp på Mattias Jönssons hand i ÖTs straffområde och straff utdelas. Straffen förvalts och 2-0 är ett faktum. I den 27:e minuten dras Filip Zahn ner i Sjöbos straffområde men domaren friar. Vet ärligt talat inte om det var straff eller ej så ska inte klaga på domaren. I den 28:e minuten lyfts en frispark in i Sjöbos straffområde och efter lite flipperspel hamnar bollen vid Kaj Nurmis fötter och Kaj skjuter men bollen går utanför. I den 29:e minuten gör Anders Ohlsson en fin fotparad på ett friläge. I den 36:e minuten kommer Sjöbo fram på vänsterkanten och ett skott avlossas som tar i bortre kryssribban och ut. Bollen samlas upp av yttern som spelar den bakåt. Backen slår ett misslyckat!? inlägg som blir hellyckat ur Sjöbos synvinkel då bollen går i en perfekt båge över Anders Ohlsson och in i krysset till 3-0. I den 42:a minuten slår Johan Revesz ett perfekt inlägg in i Sjöbos straffområde som Philip Marklund snyggt tar ner och Philip testar skott men bollen går tyvärr över målet. I den 44:e minuten spelar Mattias Jönsson upp bollen på en Sjöbohand i Sjöbos straffområde och än en gång med straffspark som följd. Mattias Jönsson stegar själv fram och lägger bollen i ena hörnet medan målvakten slänger sig i andra och det är reducerat till 3-1. Detta var Mattias 3:e mål i år. I den 45:e minuten slår Johan Revesz ett nytt fint inlägg som Anders Nilsson tar ner till Filip Zahn som testar skott men skottet blockas precis av en försvarare och bollen går ut till en hörna som tyvärr blir resultatlös. I paus snackade vi om att detta är inte kört. Vi skulle köra på framåt så mycket vi bara kunde och det gjorde vi verkligen den första 25 minuterna av andra halvlek. Sjöbo blev ängsliga av ÖTs höga press och slog bort en hel del enkla bollar. Men bolluslingen ville inte in i Sjöbos nätmaskor. Inbytte Oliver Oliveros stänker in ett skott i nättaktet som tyvärr blir avblåst för offside. Istället kontrar Sjöbo i den 79:e minuten och en ensam anfallare kommer fri med Anders Ohlsson och gör inget misstag fram till 4-1. I den 83:e minuten slår inbytte Robin Mårtensson ett inlägg som går rakt mot mål och målvakten lyckas peta bollen via ribban ut till en hörna. I den 84:e minuten snor Oliver Oliveros bollen från en försvarare och fintar bort målvakten innan han enkelt lägger bollen i nät till 4-2 och ett visst hopp igen. Detta var Olivers 1:a mål i år. I den 88:e minuten får Sjöbo en frispark på högerkanten och bollen lyfts mot bortre stolpen där en anfallare kan nicka in 5-2 målet vilket blir matchens sista. Philip Marklund andra halvlek gör honom till matchens bästa ÖT Smygehukare där han tätt följdes av Johan Revesz väl godkända första halvlek. Detta är inget att gräma sig över utan vi får ta nya tag till nästa vecka. I nästa match väntar Hammenhögs IF på bortaplan på fredagen den 21:a maj klockan 19:00.